Αγαπητοί,
Πρόσφατα διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο για την αρνητική επίδραση των θετικών σκέψεων!!!
Ο προβληματισμός ξεκίνησε μέσω ενός πειράματος δύο Γερμανών κοινωνιοψυχολόγων σε 38 φοιτητές, τους οποίους χώρισαν σε δύο ομάδες, σε αυτούς που έκαναν θετικές, ονειρικές σκέψεις για την σταδιοδρομία τους μετά τις σπουδές και στους λιγότερο αισιόδοξους.
Όπως πιθανά μαντεύετε…οι πιο ονειροπόλοι και αισιόδοξοι φοιτητές τα κατάφεραν λιγότερο καλά από τους πιο συγκρατημένους ή απαισιόδοξους.
Εν πολλοίς, η έρευνα ισχυριζόταν ότι η θετική σκέψη, σου δημιουργεί μια τεχνητή ψευδαίσθηση προσέγγισης στόχου μειώνοντας με αυτόν τρόπο την ορμή της προσπάθειας.
Η πρώτη λογική σκέψη που κάνει κανείς είναι για το που βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή μεταξύ θετικής σκέψης, αισιοδοξίας, ονειροβασίας, πλάνης κ.α.
Σαφώς και οι γενικόλογες ευχές χωρίς κατεύθυνση ή η αίσθηση ανωτερότητας χωρίς περιεχόμενο, αποτελούν και σημεία των καιρών και επικίνδυνα μονοπάτια…
Το βασικό σημείο καμπής για την αναγκαιότητα της θετικής σκέψης βρίσκεται στον υπαρκτό και χρονικά προσδιορισμένο στόχο…
Δηλαδή, θέτω έναν συγκεκριμένο στόχο, ξεκινάω την εφαρμογή του, σκέφτομαι θετικά για την πιθανότητα επίτευξης και αφήνω τις δημιουργικές δυνάμεις μου να απελευθερωθούν…
Αλήθεια, πόσες φορές αισθάνεστε ότι το μυαλό σας έχει γεμίσει από απροσδιόριστο άγχος, κακή ενέργεια, κακή ροή ειδήσεων και δεν υπάρχει ούτε ο ελάχιστος χώρος στον εγκέφαλο μας στον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια step by step διαδικασία επίτευξης ενός στόχου με αυξανόμενο ενθουσιασμό.
Μια δεύτερη πολύ σημαντική παράμετρος στην όλη σκέψη μου είναι το θέμα της υγείας μας. Δυστυχώς και ευτυχώς, παράλληλα, είμαι στην προνομιούχο θέση να γνωρίζω από τους πελάτες μου πολλές περιπτώσεις στις οποίες η σωματική μας υγεία επηρεάζεται από την πνευματική μας κατάσταση.
Υπάρχει δυστυχώς αυτή η δύσκολη λέξη που λέγεται «υπέρταση», η οποία κινδυνεύει να γίνει η μάστιγα της εποχής μας. Το στρες, το οποίο είναι σε ευθεία γραμμή με τις αρνητικές σκέψεις επηρεάζει άμεσα την αρτηριακή μας πίεση με απροσδιόριστες συνέπειες.
Ένα τρίτο σημείο είναι η φράση ….
Εάν είναι να χάσω…ας χάσω με τον δικό μου τρόπο…
Ο τρόπος με τον οποίο προσωπικά έχω επιλέξει να ζω περιστρέφεται γύρω από την φράση…
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!
Απλά επιλέγω να τρέφομαι με θετικές σκέψεις, οι οποίες πολλές φορές αγγίζουν τα όρια της υπερβολής…
Τι κερδίζω;
Να ζω με κέφι, να χαμογελώ και να ονειρεύομαι μεγάλα πράγματα…
Σας προσκαλώ να κάνετε την δικιά σας προσωπική έρευνα και στατιστική…
Σκεφτείτε το..
Γ.Κ.