Επιτυχία…πόσο μακριά είναι…

Αγαπητοί,

Όλοι μας αναρωτιόμαστε σχετικά με το μυστικό και τα συστατικά των επιτυχημένων…

Πολλές φορές, ασυναίσθητα, πιστεύουμε ότι η απόσταση που μας χωρίζει με τους ανθρώπους που σημειώνουν extreme επιτυχία σε διάφορους κλάδους είναι πολύ μεγάλη.. κρίνοντας από ποσοτικά μεγέθη όπως το εισόδημα, η αναγνωρισιμότητα, ο τζίρος εργασιών, κ.ά.

Δηλαδή…αντιλαμβανόμαστε την απόσταση εκ του αποτελέσματος..

Λαμβάνοντας τροφή για σκέψη από μια έρευνα που έπεσε στα χέρια μου γύρω από τα στατιστικά στοιχεία του αμερικανικού ποδοσφαίρου.. η σκέψη για την απόσταση των επιτυχημένων μπορεί να εξηγηθεί κάπως διαφορετικά..

Η εν λόγω έρευνα ανέλυε την διαφορά των στατιστικών επιδόσεων σε διάφορες κατηγορίες κορυφαίων αθλητών στο συγκεκριμένο σπορ, σε σχέση με μέτριους επαγγελματίες αθλητές.

Το εντυπωσιακό στην όλη έρευνα ήταν.. ότι η διαφορά που υπήρχε δεν ήταν μεγάλη σε απόλυτα νούμερα.. μιας και μιλάμε για διαφορά 5% με 10% σε κατηγορίες όπως οι σωστές πάσες, η γρήγορη αντίδραση..κ.ά.

Στο στοιχείο στο οποίο κατέληγε η έρευνα ήταν, ότι η διαφορά μάλλον μπορούσε να εξηγηθεί με ποιοτικά παρά ποσοτικά κριτήρια..

Το πρώτο ποιοτικό στοιχείο στο οποίο κατέληγε ήταν η συνέπεια..

Ο πολύ επιτυχημένος αθλητής απέδιδε στα περισσότερα παιχνίδια περισσότερο από τον ανταγωνιστή του ακόμα και στις μέτριες επιδόσεις του.

Ρωτώντας τους προπονητές αυτών των αθλητών που απέδιδαν την συνέπεια αυτή, η απάντηση ήταν κοινή…

Δούλευαν μισή ή μια ώρα παραπάνω στις προπονήσεις με ατομικά προγράμματα..

Πιστεύω ότι αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε την σκέψη μου…

Μια μεγάλη ποσοτική διαφορά στο αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές εξηγείται μέσω μιας μικρής ποιοτικής πρόσθεσης ενεργειών στην καθημερινότητα…

Χαίρομαι εξαιρετικά…όταν κερδίζω ένα τέτοιο στοίχημα με τα στελέχη μου..

Π.χ. ορίζουμε επιπρόσθετα με όλες τις καθημερινές ενέργειες, μια μικρή ενέργεια με καθημερινή επαναληπτικότητα.. όπως μισή ώρα κάθε ημέρα έρευνα για τοποθέτηση συνεργασιών με επαγγελματίες..

Το εξαιρετικό της υπόθεσης είναι ότι μετά από ένα ή δύο μήνες απόλυτης εφαρμογής.. τα αποτελέσματα είναι σωρευτικά, ανεβάζοντας ολόκληρα επίπεδα τον συνεργάτη μου .

Γενικεύοντας την σκέψη μου σε όλους τους κλάδους, σκεφτείτε ποιες ενέργειες θα σας ανεβάσουν επίπεδο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα ξεκινώντας την καθημερινή τους εφαρμογή.

Ένα δεύτερο στοιχείο των επιτυχημένων, το οποίο ανασύρεται υποχρεωτικά στις ημέρες που διανύουμε, είναι η ηθική..

Η μακροπρόθεσμη ύπαρξη επιτυχημένων ανθρώπων σε όλους τους κλάδους συνδέεται άμεσα με την ηθική τους υπόσταση..

Η ηθική βάσει του Αριστοτέλη είναι πράξη και όχι αρετή, συνδέεται άμεσα με την συνεπή εφαρμογή ηθικών πράξεων.. Με απλά λόγια ο ηθικός είναι ηθικός γιατί έχει συνηθίσει να κάνει ηθικές πράξεις.

Άρα, η καθημερινότητα είναι αυτή που θα κρίνει την επιτυχία και στον τομέα της ηθικής..

Το τρίτο και βασικότερο στοιχειό στην καθημερινή εφαρμογή είναι η σκέψη..

Η σκέψη που καθαρίζει τα νοητά εμπόδια για την μελλοντική μας επιτυχία, που σχηματοποιεί και ποσοτικοποιεί το σημείο που θέλουμε να φτάσουμε και κατορθώνει σε καθημερινό επίπεδο να μας φέρνει σε πνευματική ετοιμότητα.

Ας το κάνουμε πιο συγκεκριμένο..

Καθίστε μόνοι σας για όσο χρειαστεί και σημειώστε 10 check points τα οποία θέλετε να σας συμβούν καθώς και το χρονικό περιθώριο επίτευξης..

Το σημαντικό στην όλη εφαρμογή είναι ότι κάθε ημέρα που περνάει θα πρέπει να βλέπετε το δικό σας σημειωματάριο και να ξεπερνάτε μέσω της σκέψης σας το βάρος το οποίο θα προκαλεί η φυσική σας άμυνα γύρω από το άγχος της φράσης …

και αν δεν τα καταφέρω…

Όλα καταλήγουν ότι η επιτυχία στηρίζεται στην κόψη του ξυραφιού (θεωρία του razor edge), της καθημερινής εφαρμογής μικρών ποιοτικών και ποσοτικών ενεργειών που μας ξεχωρίζουν από ανθρώπους που δεν μετράνε την προσπάθειες τους.

Μήπως τελικά η επιτυχία δεν είναι τόσο μακριά;

ΓΚ