Αναβλητικότητα

Αγαπητοί,

Η πιο σύγχρονη μάστιγα των ημερών μας τείνει να γίνει η αναβλητικότητα, η οποία απειλεί την θετική διάθεση των ανθρώπων (κυρίως σε αστικές περιοχές) σε απρόβλεπτο βαθμό.

Λόγω της ιλιγγιώδους επαγγελματικής και προσωπικής ταχύτητας που κινούμαστε οι περισσότεροι, δημιουργείται μια φυσική άμυνα του οργανισμού μας η οποία εκδηλώνεται σε αργή λήψη και υλοποίηση αποφάσεων για σημαντικά ή καθημερινά ζητήματα.

Θα σας αναφέρω δύο ενδεικτικά παραδείγματα:

Εδώ και αρκετό καιρό έχω βρει μια πολύ καλή προσφορά μακροχρόνιας μίσθωσης μια θέσης parking στο υπόγειο της πολυκατοικίας που στεγάζονται τα γραφεία μας προκειμένου να αντικαταστήσω την θέση σε ανοιχτό parking που χρησιμοποιούσα μέχρι σήμερα.

Σήμερα (την πιο δύσκολη ημέρα από πλευράς καιρικών συνθηκών εδώ και αρκετό διάστημα) επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο οι συνέπειες της αναβλητικότητας μου.

Το αποτέλεσμα ήταν να πιεσθεί και η διάθεση και οι συναντήσεις μου λόγω της δυσκολίας μετάβασης στον εργασιακό μου χώρο.

Το δεύτερο παράδειγμα είναι ενός φίλου και πελάτη μου.

Πριν από λίγες ημέρες δέχθηκα ένα επείγον τηλεφώνημα στις πέντε τα ξημερώματα με τον πελάτη μου να μου αναφέρει ότι είχε το νούμερο προτεραιότητας 50!! στα επείγοντα ενός δημόσιου νοσοκομείου με την σύζυγο του μισολιπόθυμη από τους πόνους.

Για καλή του τύχη πριν από έξι μήνες κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης μας, είχε παραμερίσει την αναβλητικότητα και είχε αποφασίσει να καλύψει την οικογένεια του με ένα πρόγραμμα υγείας.

Αυτή του η απόφαση του έδωσε τη δυνατότητα να μεταφέρει με ασθενοφόρο της εταιρίας τη σύζυγο του σε ιδιωτική κλινική, να διαγνωσθεί άμεσα η πέτρα στον ουρητήρα και να αποφασισθεί άμεσα η χειρουργική επέμβαση.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρω ότι η χειρουργική διαδικασία ήταν της κατηγορίας OneDay με χρήση laser με αποτέλεσμα η ασθενής να αναρρώνει στο σπίτι της την ίδια ημέρα!!

Σε επικοινωνία που είχαμε τις επόμενες ημέρες μου ανέφερε ότι η οικογένεια του είχε ανακτήσει τους φυσιολογικούς της ρυθμούς και αυτός αισθανόταν υπέροχα με την απόφαση για το πρόγραμμα υγείας που είχε λάβει έξι μήνες πριν.

Σας καλώ λοιπόν να βάλετε όλοι στόχο την συνεχόμενη θετική σας διάθεση…λαμβάνοντας και υλοποιώντας σήμερα όλες τις αποφάσεις που τόσο καιρό αναβάλετε..

Ο τρόπος για να το πετύχετε είναι να σημειώνετε κάθε σας σκέψη χρησιμοποιώντας ένα χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα πρέπει να την ολοκληρώνετε.

Ξεκινήστε σήμερα!!

ΓΚ